Sint Maartensviering

Sint Maarten staat in deze tijd symbool voor solidariteit en barmhartigheid. Daarom vieren we op en rond 11 november het ‘Feest van het delen’. De publieksactiviteiten vinden zoveel mogelijk plaats in het weekend voorafgaand aan 11 november.

De coordinatie is in handen van het Sint Maartensberaad. De deelnemende organisaties maken hun eigen programma, waarvan de inhoud heel breed kan zijn. Zolang er maar een link is met het thema delen.

Op 11 november zelf zijn er vele vaste activiteiten, zoals het zingen bij de stadsvlag op het stadhuis en het luiden van de Martinusklok. En natuurlijk gaan de kinderen in vele straten zingend langs de deuren gaan om lekkers op te halen.

Publieksactiviteiten
> meest recente programma 

Educatie via scholen en wijken
In diverse wijken van Utrecht worden wijkpartners aan elkaar  gekoppeld om een gezamenlijke Sint Maartensviering  stimuleren. De wijkpartners zijn scholen, kerken, buurtverenigingen, wijkbureaus,  middenstand, zorgcentra.
 > wijken
 

Sint Maarten Parade

De lampionnenoptocht met het verlichte paard vindt plaats op de zaterdagavond in het weekend voorafgaand aan 11 november. De organisatie is in handen van Sharing Arts Society e.a.
> Sint Maarten Parade