Activiteiten in jouw wijk

Onderstaande activiteiten zijn uit 2017. In november 2018 worden de nieuwe programma's vermeld.

LUNETTEN


Sint Maarten Utrecht Lunetten
Ook in Lunetten wordt Sint Maarten jaarlijks gevierd. Meest in het oog springend is de jaarlijkse lampiontocht van groepjes kinderen. Deze kinderen doen hun uiterste best om zo mooi mogelijk Sint Maartenliedjes te zingen. Om daarna iets lekkers uit de mand te mogen pakken bij het huis waar is gezongen. 

In wijkdeel WADDENBUURT vindt de jaarlijkse lampiontocht plaats tussen 18.30 uur en 19.30 uur. 
Tussen 18.00 uur t/m 20.00 uur is op de doodlopende zijstraat van Engelsmanplaat (plek van de kinderkerstmarkt) een kraampje ingericht. Gezellig verlicht, met tafels en zitjes, een knisperende vuurkorf en Sint Maartenmuziek.
Voor kinderen is er gratis warme chocolademelk, voor ouders koffie of thee. Een leuke plek dus om te starten, om even langs te lopen of om af te sluiten.
De mooiste zelfgemaakte lampion wordt om 19.45 uur beloond met een prijs!

In jullie wijkdeel geen Lampiontocht? Kom gezellig langs op de Engelsmanplaat! Vorig jaar een gezellige drukte!

Voor meer informatie: 06 – 20540553 (Henry)

 

TUINDORP
Inzamelingsactie voor de Voedselbank Overvecht

Zaterdag 11 november wordt in heel Utrecht uitgebreid Sint Maarten gevierd. Net als voorgaande jaren organiseren de Pauluskerk, de Tuindorpkerk, wijkvereniging TuindorpsBelang en de drie basisscholen in Tuindorp een inzamelingsactie voor de Voedselbank Overvecht. Het gaat hierbij vooral om houdbare producten. De Pauluskerk en de Tuindorpkerk zijn 11 november voor de inzameling geopend van 18.00 tot 20.00 uur.

 

 

 

ZUILEN

Lampionoptocht in Zuilen
Zaterdag 11 november van 19.00 tot 20.00 uur
Start Prinses Beatrixlaan
Kinderen moeten zelf een lampion meenemen.
Muzikale medewerking wordt verleend door feestband de Roodneuzen

 

NIEUW ENGELAND

Lampionnenoptocht in Nieuw Engeland
11 september, 1830 tot 19:15, na afloop warme chocolademelk
Start en finish op het H.J. Schimmelplein

 

OOG IN AL

Inzamelen van houdbare producten voor de voedselbank.
Zaterdag 11 november 18-20.30 uur
Dominicuskerk Handelstraat
 
Sint maartenviering van woord en gebed en zang
Ook voor kinderen.
Wij delen de mantel
12 november 10 uur
Dominicuskerk Handelstraat
 

 

BINNENSTAD / DE KLEINE DOM

Dit jaar is er ook een lampionnentocht vanaf speeltuin De Kleine Dom. Op 11 november om 18:00 verzamelen we in speeltuin De Kleine Dom bij het warme vuur. Daar oefenen we de liedjes en steken we de lampionnen aan. Om 18:15 start de lampionnentocht tot 18:45. We lopen verschillende routes door de binnenstad. De kinderen worden begeleid door eigen ouders of oppassers. Om 18:45 zijn we terug bij het warme vuur in speeltuin De Kleine Dom. Daar kan iedereen zich opwarmen en warme chocolademelk drinken. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de Kleine Dom.

 
DE MEERN/ MARIAKERK / PASTOOR BOELENSLAAN 11 DE MEERN
 
Op zaterdag 11 november is het weer Sint Maarten. Je kent het verhaal wel van Maarten, die zo goed was zijn mantel te delen met een zwerver, maar daarna gebeurde er iets heel bijzonders. Wat dan? Kom op zaterdag 11 november om 18.30 uur naar de Mariakerk om het met je eigen ogen te zien. In een viering met lampionnen, toneel, engeltjes, hoorngeschal en liedjes van het kinderkoor, wordt het hele verhaal uitgebeeld!
Na het toneelspel mag je zelf met je lampion meelopen in de optocht door de kerk. Daarna is er nog tijd genoeg om met je lampion zingend langs de deuren te gaan in de hoop een snoepje of iets anders lekkers te krijgen. Voor vragen: lisetteoskam@hotmail.com