Belevingsboek Bonne Route! verschenen

23 september 2022

Op 21 september 2022 is het boek Bonne Route! van Tjerk Ridder verschenen. 
Bonne Route! is een aanmoediging vertrouwen te houden in de mensheid, je open te stellen en ruimte te maken voor onverwachte ontmoetingen.

Het lijkt een geweldig avontuurlijk idee: in drie maanden tijd van Parijs naar Groningen lopen over het Martinuspad. Een gloednieuwe route door Europa langs erfgoed van oorlog en vrede, en monumenten vernoemd naar de legendarische Sint Maarten. Tjerk loopt de route niet alleen, ezel Lodewijk wandelt met hem mee. Iedere dag moeten ze een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en zijn ze overgeleverd aan de welwillendheid van mensen onderweg. Lopen over ongebaande paden, op de bonnefooi, met minimaal bezit en een mobieltje dat steeds leegloopt, blijkt uitputtender dan Tjerk vooraf inschatte. Waar is hij aan begonnen? Onderweg door Frankrijk, België en Nederland ontmoet hij de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend.

Tjerk Ridder heeft op basis van zijn ervaringen de theatervoorstelling Bonne Route! gemaakt, en nu is er dus ook het boek, boordevol foto's en linkjes naar zijn songs. Voor meer info zie Tjerks website

< terug naar alle berichten