Tjerk Ridder en Lodewijk komen thuis

30 augustus 2017

 

 

Radio 1 liep de laatste etappe mee! Beluister het verslag op http://www.nporadio1.nl/nachtkijkers/onderwerpen/423471-de-laatste-etappe-van-tjerk-ridder?npo_cc=126

Hier onder staan de foto's en de youtube video die tijdens de laatste tocht van Tjerk en Lodewijk, met een grote stoet volgers, van het Fort van de Democatie naar het Domplein zijn gemaakt. Fotografie: Sanne Sprenger.

Foto'swww.flickr.com/photos/136741531@N03/albums/72157685922210270

Youtube Videoyoutu.be/RNTL8U6iTNA

Culturele route Martinuspad

Theatermaker en muzikant Tjerk Ridder volgde met zijn ezeltje Lodewijk de Europese culturele route Saint Martin, het Martinuspad. Dit wandel- en fietspad in ontwikkeling vormt een vreedzaam en duurzaam lint van historisch, cultureel en militair erfgoed: langs kerken, vestingsteden en dorpen, natuurgebieden, forten, waterlinies en frontlinies, die op de een of ander manier verwijzen naar Sint Maarten, als schutspatroon en Europees vredestichter avant la lettre. Onderweg vroeg Tjerk mensen die hij tegenkwam wat ‘delen’ voor hen betekent. Alle indrukken verwerkt hij komende maanden in een theatervoorstelling die in 2018 te zien zal zijn.

Fort van de democratie

In het Fort van de Democratie op Lunet 1, onderzoeken jaarlijks duizenden jongeren democratie en behalen ze een certificaat voor het vak burgerschap. Democratie heeft drie kernmerken: diversiteit, gelijkheid en solidariteit. Hoewel mensen geboren zijn met het vermogen om samen te werken en vrede te maken, moeten we heel veel leren om in de ingewikkelde samenleving van vandaag mee te kunnen doen. Dat kan in het Fort van de Democratie.

< terug naar alle berichten