Sint Maarten Wandeltocht en Escaperoom

01 november 2023

Voor het eerst wordt er dit jaar een St. Maarten Wandeltocht georganiseerd door Central Events. "Wij willen inwoners uit Utrecht kennis laten maken met het gedachtegoed van St Maarten en uiteraard willen we dit op een vitale, gezonde wijze doen. Daarnaast willen we inwoners kennis laten maken met historisch, cultuur en militair erfgoed"

Daarom wordt een deel van deelroute 2 (traject Werkendam - Muiden) van het Martinuspad in de wandeltocht opgenomen met start en finish op het Domplein. Deelnemers krijgen de keuze uit routes van 7, 13 en 20 km. 

Alle informatie en inschrijven op 
https://www.sintmaartenwandeltocht.nl/

Eerste escape-route over Sint Maarten geopend
Bewoners van Utrecht kunnen dit jaar op een unieke manier Sint Maarten vieren. Er was al een stadswandeling en ook in de verschillende musea is veel te ontdekken over de beschermheilige van de stad. Nu is er daarnaast voor het eerst een escape-route beschikbaar om het verhaal van Sint Maarten te leren kennen.

Het idee voor de puzzeltocht is gebaseerd op de populaire escaperooms, waarbij de spelers in een spannend verhaal terechtkomen en raadsels moeten oplossen om verder te komen. In tegenstelling tot een escaperoom is deze escape-wandeling in de buitenlucht: de route voert dwars door het centrum van Utrecht.

“We ontdekten dat Sint Maarten nooit in Utrecht was geweest”, aldus Martin Bruggink, een van de ontwikkelaars van de escape-wandeling. “Maar de stad staat bol van de verwijzingen. Wij willen spelers uitdagen om goed rond te kijken en de stad met andere ogen te bekijken. Tijdens de wandeling lossen spelers raadsels op waarbij je altijd iets uit de omgeving nodig hebt.”

De route duurt ongeveer 2 uur en is gratis beschikbaar tot en met 12 november. Mensen die de route willen doen kunnen naar de website gaan en een link en toegangscode opvragen. Daarmee kunnen ze op ieder moment de escape-wandeling doen. Alle informatie verschijnt op de telefoon.

Ga naar https://outsideescape.nl/stmaarten voor toegang tot de escape-route.
 

< terug naar alle berichten