Museum Catharijneconvent wint Museumeducatie Prijs

11 november 2019

Museum Catharijneconvent is de winnaar van de Museumeducatie Prijs. Het Utrechtse museum kreeg de prijs voor het Sint-Maartendebat dat werd georganiseerd voor leerlingen van basisscholen.
Museum Catharijneconvent richtte zich tijdens het debat op de figuur Sint-Maarten. “Het feest van Sint-Maarten staat bekend als het feest waar kinderen langs de deuren gaan om al zingend snoep op te halen. Minder bekend is dat Sint-Maarten symbool staat voor delen en solidariteit.”
Naastenliefde was het centrale thema van de Sint-Maartendebatten. Klassen van verschillende scholen gingen in debat over stellingen die te maken hebben met naastenliefde, maar ook met pesten en discriminatie.
Jury
De jury van de Museumeducatie Prijs zei dat Museum Catharijneconvent een voorbeeld kan zijn voor andere musea. “Mooi om te zien dat er echt vanuit kinderen wordt gedacht en dat elk museum dit in principe met hun eigen collectie zou kunnen doen.”
De Museumeducatie Prijs kijkt vooral naar samenwerkingen tussen musea en scholen. Een jury bepaalt vervolgens wat het beste project is. Aan de prijs zit een geldbedrag van 45.000 euro gekoppeld.
“Veel dank aan iedereen die heeft meewerkt. Dat wordt een schitterende Sint Maarten dit jaar”, laat Museum Catharijneconvent weten in een reactie.

< terug naar alle berichten