Sint Maarten Parade

11 september 2019

Op zaterdag 9 november trekt de Sint Maarten Parade weer door de binnenstad van Utrecht. Dit sprookjesachtige straatfeest is sinds 2011 uitgegroeid tot een artistieke traditie vol licht, muziek en performance. Voor het eerst doen ook dansgroepen mee, zoals De Dansers, Mizou en studenten van de ROC dansopleiding. Ook de route is anders dan vorige jaren: om het publiek meer kans te bieden op een goede zichtplek gaat de Parade langs grotere pleinen als de Neude en het Stadhuisplein. Daar – en langs de route- zijn podia of tenten opgesteld voor speciale optredens. Kaboom Animation Festival en The Cardboarder creëren tijdens de Sint Maarten Parade de meest fantastische lichtschilderijen en animaties. 

Loop je mee of kom je kijken op 9 november? Draag dan iets van licht met je mee. Een lampion, een snoer van kerstlichtjes op je hoed, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft of licht reflecteert. Op die manier draagt iedereen bij aan het spektakel!
Sint Maarten Parade, zaterdag 9 november/ Domplein 17.30 uur
Info op sintmaartenparade.nl

Als je niet tot zaterdag kunt wachten, kom dan op vrijdag 8 november naar het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Daar is Het Vuur van Sint Maarten, met lichtkunst, muziek, zang, eten en spektakel rond een reusachtig vuur.
Vuur van Sint Maarten / vrijdag 8 november 2019 / Berlijnplein 18.00 uur
Info op vuurvansintmaarten.nl
 

< terug naar alle berichten