Sint Maartenprogramma 2019 online

18 oktober 2019

Onder het motto ‘Feest van het Delen’ is er van 3 t/m 11 november programmering op tientallen locaties in de stad. De Sint Maarten Parade trekt op 9 november door de binnenstad, maar naast dit spektakel is er op veel meer plaatsen in Utrecht iets te beleven!

Zo viert de Kathedrale Koorschool in 2019 haar lustrum met een concert in de Sint Catharinakathedraal. Een bijzonder concert vind je ook op vrijdag 8 november in de Pieterskerk, waar Capella Brabant liturgische teksten uit 3 religies heeft gebruikt in het Loflied der Verzoening. 
Voor de tweede keer heeft de Pieterskerk op zaterdag 9 november het Geestdriftfestival in huis, met internationale sprekers op het snijvlak van spiritualiteit en maatschappelijke thema’s, Een van de gasten is Mpho Tutu, dochter van de bekende bisschop. 

Bij het Utrechts Archief kun je op 9 november voorafgaand aan de Parade je eigen lampion maken. Neem ook een kijkje bij de geheel vernieuwde interactieve tentoonstelling waar natuurlijk Sint Maarten een mooie plek heeft gekregen in de geschiedenis van de stad.

Het Festival KABOOM is een hernieuwde versie van het animatiefestival HAFF en sluit aan bij de Sint Maartensviering die start in hetzelfde weekend. 

De voorstelling Bonne Route! van theatermaker Tjerk Ridder die met zijn ezeltje Lodewijk het Martinuspad liep van Parijs naar Groningen, is te zien bij Podium Hoge Woerd op zondagmiddag 11 november. 

Daarnaast zijn er een Sint Maarten stadswandelingen door het Gilde, scholierendebatten, lezingen, kinderactiviteiten en meer. Bekijk het complete programma hier

< terug naar alle berichten