Sint Maartenprogramma 2019 mix van feest en inhoud

18 oktober 2019

Naast de spectaculaire Sint Maarten Parade is er op veel meer plaatsen in Utrecht iets te beleven. Een greep uit het programma van 2019:

De Kathedrale Koorschool viert in 2019 haar lustrum met een concert in de Sint Catharinakathedraal. Een bijzonder concert vind je ook op vrijdag 8 november in de Pieterskerk, waar Capella Brabant liturgische teksten uit 3 religies heeft gebruikt in het Loflied der Verzoening. 
Voor de tweede keer heeft de Pieterskerk op zaterdag 9 november het Geestdriftfestival in huis, met internationale sprekers op het snijvlak van spiritualiteit en maatschappelijke thema’s, Een van de gasten is Mpho Tutu, dochter van de bekende bisschop. 

Bij het Utrechts Archief kun je op 9 november voorafgaand aan de Parade je eigen lampion maken. Neem ook een kijkje bij de geheel vernieuwde interactieve tentoonstelling waar natuurlijk Sint Maarten een mooie plek heeft gekregen in de geschiedenis van de stad.

Het Festival KABOOM is een hernieuwde versie van het animatiefestival HAFF en sluit aan bij de Sint Maartensviering die start in hetzelfde weekend. 

De voorstelling Bonne Route! van theatermaker Tjerk Ridder die met zijn ezeltje Lodewijk het Martinuspad liep van Parijs naar Groningen, is te zien bij Podium Hoge Woerd op zondagmiddag 10 november. 

Daarnaast zijn er een Sint Maarten stadswandelingen door het Gilde, scholierendebatten, lezingen, kinderactiviteiten en meer. Bekijk het complete programma hier

< terug naar alle berichten