Concert Acantus in de Aloysiuskerk

05 juni 2019

Op zondag 30 juni geeft het Vlaamse koor Acantus een concert in de Aloysiuskerk. Het koor is afkomstig uit Beveren, het Vlaamse culturele centrum van Sint Maarten, zoals Utrecht dat is in Nederland. Uitgevoerd worden werken van Belgische componisten uit de 19e en 20e eeuw en werk van componisten Spanje, Rusland, Frankrijk, Noorwegen en Engeland oa: Fauré , Rachmaninov en Willcocks. Dirigent: Godfried Van de Vyvere; Orgel/piano: Fio van Steenlandt.


Het koor werd opgericht  in 1947 als kerkkoor (Sint-Martinuskoor) en zingt een brede waaier van religieuze en profane koormuziek, maar ook lichtere programma’s met een rijke Europese volksliederenschat. Acantus mag een culturele ambassadeur van Beveren genoemd worden, want sinds 1989 zingt het koor ook internationaal. Recent reisde het koor naar Engeland, voor een tegenbezoek aan The Manchester Chorale, en in 2018 mocht Acantus zingen in de Dom van Keulen. In 2019 steken ze even de grens over naar Utrecht.

Acantus wordt op zaterdag 29 juni op het Stadhuis ontvangen en maakt daarna een toeristische toer langs belangrijke Sint Maartensplekken in Utrecht, zoals de Domkerk en de Pandhof. Op zondag biedt Acantus de stad Utrecht een concert aan. Na afloop wordt een collecte gehouden voor een bijdrage in de kosten.

Zondag 30 juni, Sint-Aloysiuskerk, Adriaan van Ostadelaan 4 Utrecht, 15.00 – 16.00 uur. Deur open 14.30 uur. Toegang vrij, collecte na afloop.
 

< terug naar alle berichten